HELLUNTAISEURAKUNTIEN KOULUPALVELU

Helluntaiseurakuntien Koulupalvelu pyrkii vastaamaan lasten ja nuorten kasvatuksellisiin haasteisiin. Sen tavoitteena on tukea koulujen uskonnonopetusta ja oppilaiden hyvinvointia, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää monikulttuurista asennoitumista lasten ja nuorten keskuudessa.

Koulupalvelu tarjoaa kouluille ja oppilaitoksille nukketeattereita, konsertteja ja näyttelyitä, draamaesityksiä ja materiaalipalvelua. Lisäksi Koulupalvelu järjestää uskonto- ja valistustunteja sekä eri maissa tapahtuvan lähetystyön esittelytunteja. Palvelu on kouluille maksuton.

Helluntaiseurakunnilla on koulutyön tekemisestä lähes 40 vuoden kokemus. Koulupalvelusta vastaavat alueelliset, asiantuntevat ja ajan hermolla olevat koulutyöntekijät tai yhdyshenkilöt.

Päijät-Hämeen helluntaiseurakuntien koulutyö

Nimeni on Marjo Hegli ja olen Päijät-Hämeen, Myrskylän ja Mäntsälän helluntaiseurakuntien koulutyöntekijä.

Helluntaiseurakuntien koulutyön tavoitteena on tukea koulujen opetussuunnitelman mukaista kasvatustyötä ja oppilaiden hyvinvointia, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää monikulttuurista asennoitumista. Koulutyöntekijänä vierailen kouluissa pitämässä uskontotunteja  tai  arvo-  ja valistustunteja. Uskontotuntien aiheet käsittelevät ihmisenä kasvamisen erilaisia teemoja kristillisestä näkökulmasta ja esimerkiksi jouluun ja pääsiäiseen liittyviä Raamatun tapahtumia.

Tänä syksynä olen vieraillut alakouluilla tunnetaitoja tukevalla Mikä fiilis? -teemalla. Uskontotunnin aikana keskustelemme tunteista ja käymme niitä läpi Joosefin monivaiheisen elämän kautta  pöytänukketeatterin  ja  toiminnallisuuden avulla. Kouluissa Mikä fiilis? -tunti on otettu hyvin vastaan ja sen on koettu olevan elämyksellinen ja aihepiiriltään ajankohtainen.

Minuun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla:

Marjo Hegli
koulutyo@hegli.com